Meniu
Coș de cumpărături

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene
Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene
1.561 Lei
TVA inclus
  • Stoc: În Stoc
  • Model: 147040.1
  • SKU: 147040.1

20 IULIE – ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE

„A imita vulturul, care se pierde în albastrul cerului, a fost din cele mai vechi timpuri, o vie dorinţă a omului legat prin legea gravitaţiunii generale de pământul pe care s-a născut.” – Aurel VLAICU

Istoria aviaţiei militare române începe cu zborul realizat de inginerul Aurel Vlaicu la 17 iunie 1910. În urmă cu 111 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepţie proprie pe teritoriul ţării noastre. Acest eveniment istoric marchează începutul istoriei Aviaţiei militare române, pentru că avionul ,,Vlaicu nr. 1’’ se afla în proprietatea Ministerului de Război. În toamna aceluiași an, România a devenit una dintre primele ţări din lume care a folosit aviaţia în scop militar.

La 27 septembrie 1910, în timpul manevrelor militare, desfășurate în Oltenia, același Aurel Vlaicu efectuează un zbor de 35 de minute de la Slatina la Piatra Olt, transportând un document și făcând legătura între două comandamente ale aceluiași corp de armată.

Forțele Aeriene Române îndeplinesc misiuni complexe pentru protejarea suveranității spațiului aerian, menținerea păcii, înlăturarea urmărilor calamităților naturale naturale şi intervin în situaţii de urgenţă civilă, asigurând cercetarea aeriană, transportul de materiale, medicamente şi alimente, precum şi evacuarea răniţilor şi bolnavilor din zonele afectate.

Monetăria Statului aduce un omagiu aviatorilor români militari și civili care au contribuit la dezvoltarea aviației române și își exprimă respectul și recunoștința față de eroii aviatori căzuţi la datorie în luptele aeriene prin lansarea pe piață a produsului medalistic aniversar de colecție.

Caracteristici tehnice:

- Material: Argint 925 ‰

- Diametru: 60 mm

- Greutate: 240 grame

- Calitate: patinată

 

Tiraj fix: 40 bucăți.

Setul medalistic Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene - format din medalie din argint, însoțită de broșură și cutie de lemn - poate fi procurat la prețul de 1.561 lei/set, T.V.A inclus.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun