Meniu
Coș de cumpărături

6 aprilie - Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

6 aprilie - Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
6 aprilie - Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
335 Lei
TVA inclus
  • Stoc: În Stoc
  • Model: 247044.1
  • SKU: 247044.1

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SPORTULUI

„Pentru fiecare persoană, sportul este un prilej de îmbunătăţire a felului său de a fi.” – Pierre de Coubertin

La 23 august 2013, Adunarea Generală a Națiunilor Unite (ONU) a hotărât proclamarea datei de 6 aprilie drept Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, înfăptuind o legătură istorică cu primele Jocuri Olimpice moderne din 1896.

În anul 2015, sportul a fost recunoscut oficial ca un „facilitator important” al dezvoltării durabile și inclus în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

În istorie, sportul a jucat un rol important în toate societățile, fie sub forma sportului competitiv, a activității fizice sau a jocului.

Sportul reprezintă atât un instrument important în eforturile umanitare, de dezvoltare și de consolidare a păcii, cât și un mecanism eficient utilizat adesea de guverne, organizații de dezvoltare și sport dar și de întreaga societate. Nu mai poate fi considerat un lux în cadrul oricărei societăți, ci este mai degrabă o investiție importantă în prezent și viitor.

Sportul are puterea de a declanșa schimbarea socială, dezvoltarea comunității și favorizează pacea și înțelegerea în societate.

Caracteristicile tehnice:

- Material: Argint 999‰

- Diametru: 37 mm

- Greutate: 31,11 grame

- Calitate: proof

Tiraj fix: 60 bucăți

Produsul de colecție „6 aprilie - Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace” – compus din medalie din argint, pliant și mapă de prezentare – inclus în Programul Medalistic 2022, poate fi procurat la prețul de 335 lei/set TVA inclus.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun