Meniu
Coș de cumpărături

Ziua Armatei Române

Ziua Armatei Române
Ofertă
Ziua Armatei Române
1.000 Lei
TVA inclus
  • Stoc: În Stoc
  • Model: 047137.1
  • SKU: 047137.1

25 OCTOMBRIE - ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI

 

„La chemarea ţării pentru dezrobirea Ardealului rupt prin Dictatul de la Viena aţi răspuns cu însufleţire şi credinţă în izbânda poporului nostru, tineri şi bătrâni aţi pornit spre hotarele sfinte ale patriei şi cu piepturile voastre aţi făcut zăgaz neînfricat duşmanului care voia să ajungă la Carpaţi. Zdrobit de focul năpraznic al artileriei şi de necontenitele voastre atacuri, inamicul a fost izgonit din Ardealul scump, eliberând astfel ultima palmă de pământ sfânt al ţării. Prin ploi, prin noroaie şi drumuri desfundate, zi şi noapte aţi luptat cu un duşman dârz şi hotărât şi l-aţi învins. Azi, când avangărzile trec pe pământ străin, pentru desăvârşirea înfrângerii definitive a duşmanului, gândul meu se îndreaptă către voi, cu dragoste şi admiraţie pentru faptele voastre de arme. Peste veacuri veţi fi slăviţi, voi ofiţeri şi ostaşi care aţi eliberat Ardealul“ – generalul Gheorghe Avramescu

 

Pe data de 25 octombrie, Patria își sărbătorește Armata și pe cei care se află în slujba acesteia. Sărbătoarea este legată de generalul Gheorghe Avramescu, comandantul Armatei a 4-a Române, care a decis să pornească ofensiva pentru eliberarea Transilvaniei de Nord, teritoriu național ocupat temporar în urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940. În 25 octombrie 1944, generalul Gheorghe Avramescu a decis să pornească ofensiva pentru a elibera orașul Carei și, totodată, ultimul colț de pământ românesc aflat sub ocupație maghiară din 1940.

 

Țelul Armatei Române vizează întotdeauna îndeplinirea idealurilor naționale: unitate, independență, suveranitate, integritate teritorială, astfel încât data de 25 Octombrie devine simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc şi zi în care țara îşi sărbătoreşte armata si pe cei care au fost în slujba ei.

 

Caracteristici tehnice:

- Material: Argint 925‰

- Diametru: 60 mm

- Greutate: 195 grame

- Calitate: patinată


Tiraj fix: 60 bucăți

 

Produsul medalistic „ZIUA ARMATEI” este format din medalie din argint, broșură și cutie de lemn și poate fi achiziționat la prețul de 1.000 lei/set TVA inclus.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun