Meniu
Coș de cumpărături

150 de ani de la înființarea Monetăriei Statului

150 de ani de la înființarea Monetăriei Statului
Ofertă
150 de ani de la înființarea Monetăriei Statului
354 Lei
TVA inclus
  • Stoc: În Stoc
  • Model: 047040.1
  • SKU: 047040.1

ANUL JUBILIAR AL MONETĂRIEI STATULUI - 150 ANI DE LA ÎNFIINȚARE


Monetăria Statului a confirmat rolul și importanța acestei instituții în istoria țării.

Importanţa acestui așezământ pentru ţara noastră este incontestabilă din punct de vedere cultural, social şi financiar. „Monetele” şi celelalte produse fabricate în cadrul acestei venerabile instituții (medalii, insigne, decoraţii, bijuterii, obiecte de cult, etc.) sunt purtătoare de sensuri şi simboluri, istorie şi cultură.

Monetăria Statului se prezintă astăzi, în sediul său din Dealul Filaret, ca urmare a numeroaselor eforturi depuse de-a lungul timpului de personalităţi marcante ale vieţii româneşti.

Baterea de monedă în România s-a dovedit a fi nu numai necesară dar și rentabilă din punct de vedere economic, reprezentând totodată atributul independenței, suveranității și unității statale a României, pe plan politic.

„Bănăria” noastră își îndreaptă acum atenția spre aderarea țării noastre la moneda Euro, urmând cursul firesc și ireversibil al alinierii statului român la principiile și valorile democratice ale Europei Unite.

Traversând veacurile, adaptându-se din mers la schimbările de orânduire social-economică și politică, făcând față cu brio tuturor provocărilor istoriei, putem afirma – pe drept cuvânt - că Monetăria Statului: ”Bate monedă. Face istorie. Din 1870”.


Caracteristici tehnice:

- Material: Aliaj de cupru

- Diametru: 50 mm

- Calitate: proof

 

Tiraj fix: 60 bucăți.

Produsul medalistic „150 de ani de la înființarea Monetăriei Statului”, compus din medalie din aliaj de cupru, broșură și cutie de prezentare, poate fi achiziționat la prețul de 336 lei/set, T.V.A inclus.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun