Meniu
Coș de cumpărături

140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș

140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș
Nou Ofertă
140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș
1.249 Lei
TVA inclus
  • Stoc: În Stoc
  • Model: 377432.1
  • SKU: 377432.1

CASTELUL PELEȘ – COMOARA DIN CARPAȚI, SIMBOL AL ROMÂNIEI

„Am clădit acest Castel, ca semn durabil că dinastia liber aleasă de națiune este adânc înrădăcinată în această frumoasă Țară și că recompensăm dragostea poporului Nostru prin încrederea nelimitată pe care o avem în viitorul scumpei Noastre Patrii. Îndeplinesc deci o datorie sfântă, o dorință vie, ridicând în această casă a Noastră, cu vin românesc, primul pahar în onoarea și pentru fericirea României.” – Regele Carol I al României

Acum o sută patruzeci de ani a fost inaugurat Castelul Peleș, în prezența Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta. Castelul a fost construit la iniţiativa Regelui Carol I, pentru a-i servi drept reşedinţă de vară, investită cu funcţii politice, culturale şi simbolice.

Castelul regal, situat în Sinaia - „Perla Carpaților”, reprezintă unul din cele mai importante monumente  din România, fiind prezent deseori în topurile celor mai frumoase castele din Europa și chiar din lume. Acest edificiu, impunător prin arhitectura splendidă, valoarea sa istorică și artistică, constituie un punct cardinal de atracție turistică, fiind vizitat anual de sute de mii de vizitatori.

Monetăria Statului dedică comorii din Carpați, simbol al României, produsul medalistic „140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș”, inclus în Programul Medalistic 2023.

Setul de colecție – compus din medalie, certificat de autenticitate personalizat și cutie de lemn – poate fi procurat de la magazinele instituției noastre sau de pe magazinul online www.romanianmint.ro, la prețul de 1.249 lei/set; prețul include T.V.A.

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

Material:    Argint 999‰

Diametru:  60 mm

Greutate:   125 grame

Calitate:    patinată

Tiraj fix:   60 bucăți

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun