Meniu
Coș de cumpărături

Fluturele ochi de păun de zi (Inachis io)

Fluturele ochi de păun de zi (Inachis io)
Nou Ofertă
Fluturele ochi de păun de zi (Inachis io)
482 Lei
TVA inclus
  • Stoc: În Stoc
  • Model: 377379
  • SKU: 377379

Fluturele ochi de păun de zi (Inachis io) este o nimfalidă (Nymphalidae) din clasa insectelor (Insecta), ordinul lepidopterelor (Lepidoptera). Aripa din față a masculului are aproximativ 3 cm, a femelei este ceva mai mare. Aripile au un fond brun-roșcat, ușor irizat, cu un „ochi” viu colorat. Aripile sunt crestate. Partea dorsală a aripilor este maroniu-negru catifelat, în care pot fi observate linii ondulate transversale negre.          

Un lucru interesant depre acest fluturaș este faptul ca are o viață lungă, de 7-8 luni, iernând în stadiu adult. Hibernează în peșteri, cavitățile arborilor, podul clădirilor, pivnițe (partea dorsală neagră îi ajută să se ascundă ușor).  

Apar primăvara timpurie (cu aripi rupte, uzate). Femela depune ouăle pe urzică. Omizile negre, cu pete albe mărunte și cu spini trăiesc în colonie, des țesând un cuib pe frunzele terminale. Pot coexista până la 150 de omizi împreună, iar într-un urzicăriș chiar și 100 de cuiburi. Înainte de ultima năpârlire omizile pleacă din cuib, se retrag într-un loc ferit pentru a forma pupa.

Se hrănește cu nectarul florilor.

Apare frecvent în parcuri, grădini, marginea pădurilor, unde sunt multe flori.

În Europa se întâlnesc până la latitudinea de 60 grade. În munți ajunge până la altitudinea de 2500 m.

Sursa: https://fluturasiblog.wordpress.com

Setul de colecție – compus din medalie, broșură și cutie de lemn – poate fi achiziționat la prețul de 482 lei/set; prețul include T.V.A.

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

Material:      Argint 999‰

- Diametru:     37 mm

- Greutate:      31,1 grame

- Calitate:        proof

Tiraj fix:     60 bucăți

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun