Meniu
Coș de cumpărături

Fluture Papilio machaon - Fluturele Mahaon

Fluture Papilio machaon - Fluturele Mahaon
Nou
Fluture Papilio machaon - Fluturele Mahaon
339 Lei
TVA inclus
  • Stoc: În Stoc
  • Model: 377531.1
  • SKU: 377531.1

Fluturele Mahaon, de dimensiuni mari, face parte din familia Papilionidae.

Pierre André Latreille l-a desemnat ca specie tipică pentru genul Papilio și pentru denumirea populară fluture galben (comun) cu coadă de rândunică.

În opera lui Homer este precizat că Machaon este fiul lui Asclepius.

Pe teritoriile Austriei, Cehiei, Slovaciei, Ungariei, Republicii Moldova și României, Papilio machaon este plasat pe Lista Roșie a insectelor, precum și în Cartea Roșie a faunei, fiind aflat sub protecție legislativă.

Adultul speciei Papilio machaon are aripile anterioare și posterioare galbene intens cu marginea externă crenelată și dungi negre subțiri plasate la nivelul venelor. Anvergura aripilor este de 65-86 mm. La ambele sexe, aripile posterioare prezintă o protuberanță asemănătoare cu o coadă de rândunică.

Fluturele Papilio machaon zboară planat din luna martie până la sfârșitul lunii septembrie; în zone de mare altitudine, iar activitatea circadiană este limitată la durata verii.

Sursa: Facebook/Muzeul Național al Bucovinei

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

Material:      Aliaj de cupru

- Diametru:      37 mm

- Calitate:         proof

 Tiraj fix:     40 bucăți


Setul de colecție „Fluture Papilio machaon - Fluturele Mahaon”, lansat pe piață de Monetăria Statului, este compus din medalie, broșură și cutie de lemn și poate fi achiziționat la prețul de 339 lei/set ; prețul include T.VA.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun