Meniu
Coș de cumpărături

Barza albă

Barza albă
Barza albă
1.065 Lei
TVA inclus
  • Stoc: În Stoc
  • Model: 947020.1
  • SKU: 947020.1

Barza albă sau cocostârcul este una din cele mai îndrăgite păsări din țara noastră, fiind una din puținele specii care interacționează cu omul, construindu-și cuibul în vecinătatea așezărilor umane, folosind ca suport acoperișurile caselor, coșurile de fum sau stâlpii înalți.
Această pasăre maiestuoasă cu ciocul roșu, picioarele lungi, penele albe și remigele negre nu poate fi confundată cu nicio altă pasăre.
Simbol al primăverii, al norocului și al nașterii, barza care își face apariția pe acoperișul unei case semnifică faptul că familia respectivă va avea, în viitorul apropiat, un copil. Cu un săculeț în cioc, coboară la ușa unei case și lasă, norocoșilor părinți, nou-născutul surâzător.
Totodată, barza personifică căsătoria monogamă și fidelitatea, fiind prețuită și respectată pentru că are un singur partener, pe viață.

Monetăria Statului a dedicat acestei grațioase păsări primul produs medalistic - cuprins în Programul medalistic pe anul 2019, secțiunea Flora și fauna României – „Barza albă”.

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:

- Material: Argint 925‰
- Diametru: 60 mm
- Greutate: 167 grame
- Calitate: patinată

Tiraj fix 40 bucăți.

Compus din medalie, pliant și mapă de prezentare, poate fi achiziționat la prețul de 1.065 lei/ set, prețul include T.V.A.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun