Meniu
Coș de cumpărături

Informatii despre livrare, plata si retur

INFORMATII LIVRARE/RETUR/GARANTIE

Livrarea produselor

Livrarea se efectueaza la adresa de livrare mentionata de dumneavoastra in Formularul de Comanda, la rubrica Adresa de livrare.

Livrarea se face prin agentia de curierat Urgent Cargus oriunde pe teritoriul Romaniei. La data livrarii veti fi contactat/a de catre curier pentru confirmarea livrarii si a altor date necesare livrarii.


Taxa de livrare este unica si este in valoare de 26 lei.


Comenzile care nu au putut fi expediate din cauza unor informatii introduse gresit in momentul plasarii, raman in status intermediar, 7 zile calendaristice, apoi sunt anulate. In perioada actuala, termenul de livrare poate fi de 1-4 zile lucratoare, in functie de fluxul de comenzi in procesare. In perioadele aglomerate pentru firmele de curierat (ex. Black Friday, sarbatori religioase etc.) acest termen se poate prelungi.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare.

Regia Autonoma Monetaria Statului isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de institutia noastra. Acestea includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Regia Autonoma Monetaria Statului fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de Regia Autonoma Monetaria Statului de la acest client.


Plata produselor

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

Plata produselor comandate de pe site-ul www.romanianmint.ro conform sectiunii "Termeni si Conditii" se poate efectua prin plata cu cardul online sau ramburs, la primirea coletului. Regia Autonoma Monetaria Statului isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans, precum si exceptarea anumitor produse de la expediere prin firma de curierat, fiind astfel necesara ridicarea de la sediu (lingouri cu greutatea mai mare de 10 grame).

Plata in avans se poate realiza online, prin card; dovada platii trebuie trimisa catre Regia Autonoma Monetaria Statului la adresa de e-mail contact@monetariastatului.ro.

Livrarea va fi efectuata numai dupa primirea confirmarii platii.

In cazul platilor cu cardul online, Regia Autonoma Monetaria Statului va solicita procesatorului de plati electronice confirmarea securitatii si a validitatii tranzactiei, si va efectua verificari suplimentare acolo unde este cazul, inainte de livrarea produselor, aceasta verificare putand duce chiar la anularea comenzii respective din motive de securitate.


Returnarea produselor

Conform legislatiei in vigoare O.U.G. 34/2014, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru comenzile livrate prin curier. Produsul returnat este necesar sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu certificatul de autenticitate original si documentele care l-au insotit).

Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care consumatorul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare.

In situatia in care produsul va fi acceptat de catre noi din punctul de vedere al starii in care se afla, suma platita de catre client (exceptand transportul) va fi returnata in termen de 14 zile calendaristice de la primirea notificarii de acceptare a returului.

Consumatorul este responsabil sa le trimita la adresa vanzatorului care este indicata in documentele de achizitie si pe pe site, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat decizia sa de retragere din contract catre Regia Autonoma Monetaria Statului.


Garantia produselor

Garantia este valabila 2 ani si este acordata in cazul unor defecte de material sau fabricatie descoperite ulterior, demonstrabile prin expertiza. Conditiile de garantie sunt in conformitate cu prevederile legii nr.140/2021 si O.G 21/1992.

Garantia nu include deteriorarile produselor (lovituri, socuri, accidente mecanice), din cauza nerespectarii indicatiilor mentionate in cadrul Certificatului de garantie sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera.

Pentru a beneficia de garantie, va trebui predat produsul defect in ambalajul original, impreuna cu certificatul de autenticitate in original, factura fiscala si certificatul de garantie.


Cum returnezi un produs?

1. Formular de retur sau la adresa de e-mail contact@monetariastatului.ro .

Completezi formularul de retur pus la dispozitia ta in partea de jos a paginii www.romanianmint.ro .

Pentru a putea completa formularul de retur, trebuie sa fii autentificat in contul tau.

2. Pregatesti coletul pentru retur, curierul te va suna pentru a ridica coletul in 1-2 zile, la adresa din comanda. 3. In momentul in care primim produsul inapoi, il verificam si facem restituirea banilor in maximum 14 zile calendaristice.

*Daca esti din Bucuresti, poti face retur si in cadrul magazinului nostru din Strada Fabrica de Chibrituri, nr.30, Sector 5, București, in timpul programului acestuia (L-V: 08.00-16.00).

*Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi prin curier înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

Daca nu sunteti contactat de catre curierul in 2-3 zile de la completarea cererii de retur pe site, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail contact@monetariastatului.ro .


Cum primesti banii inapoi?

Poti sa primesti banii inapoi in urma returului in contul pe care l-ai specificat in formularul de retur, in termen de 14 zile de la acceptarea cererii de retur integral (cont IBAN mentionat).

Daca plata a fost efectuata cu card bancar online, restituirea se va efectua in contul respectiv, in acelasi termen de 14 zile de la primirea coletului inapoi in depozitul www.romanianmint.ro.

Atentie, serviciul de retur acopera valoarea produsului achizitionat, nu si costul transportului.

contact@monetariastatului.ro

Telefon: 0736 620 673