Meniu
Coș de cumpărături

Termeni și Condiții

TERMENI SI CONDITII

Site-ul www.romanianmint.ro, este proprietatea Regiei Autonome Monetaria Statului, inregistrata in Bucureşti, Str. Fabrica de Chibrituri, nr. 30, sector 5, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/4373/1991, CUI RO427304.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. Regia Autonoma Monetaria Statului isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita "Termeni si conditii". Regia Autonoma Monetaria Statului garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.romanianmint.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Regiei Autonome Monetaria Statului.

Dreptul de a crea o legatura web - link - catre www.romanianmint.ro este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru Regiei Autonome Monetaria Statului sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.

1. Dreptul de autor al Regiei Autonome Monetaria Statului asupra informatiilor publicate pe site

Intregul continut al site-ului www.romanianmint.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - este proprietatea Regiei Autonome Monetaria Statului si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Regiei Autonome Monetaria Statului a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului www.romanianmint.ro numai in limitele metionate in prezentul document. Pentru raportarea incalcarii drepturilor de autor ne puteti trimite sesizarea dvs la adresa de email contact@monetariastatului.ro.


2. Produsele si serviciile oferite de Regia Autonoma Monetaria Statului pe site-ul www.romanianmint.ro, politica de preturi

Regia Autonoma Monetaria Statului isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul www.romanianmint.ro sunt produse noi, iar in momentul livrarii pot fi insotite de factura fiscala fizica sau virtuala, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv Regia Autonoma Monetaria Statului isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai afla pe stoc. Preturile sunt actualizate periodic, sunt finale si nu includ costurile de livrare, in afara cazului in care se specifica altceva in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari al Regiei Autonome Monetaria Statului in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma, sau, in cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei. Toate produsele www.romanianmint.ro se vand la bucata, nu la gramaj. Regia Autonoma Monetaria Statului garanteaza buna functionare a acestui site, calitatea informatiilor prezentate, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, calitatea produselor de pe site. Imaginile publicate pe site sunt imagini reale ale produselor comercializate.


3.Plata produselor

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate de pe site-ul www.romanianmint.ro conform acestor "Termeni si Conditii" se poate efectua in avans sau la livrarea produselor. Regia Autonoma Monetaria Statului isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata sau prin credit card; dovada platii trebuie trimisa catre Regia Autonoma Monetaria Statului la adresa e-mail contact@monetariastatului.ro. Livrarea va fi efectuata numai dupa primirea confirmarii platii.


4. Livrarea produselor


Livrarea produselor se va face oriunde in tara. Regia Autonoma Monetaria Statului isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.

Taxa pentru livrarea produselor este unica si este in valoare de 26 lei.

Comenzile care nu au putut fi expediate din cauza unor informatii introduse gresit in momentul plasarii, raman in status intermediar, 7 zile calendaristice, apoi sunt anulate. In perioada actuala, termenul de livrare poate fi de 1-4 zile lucratoare, in functie de fluxul de comenzi in procesare.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare.

Regia Autonoma Monetaria Statului isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de institutia noastra. Acestea includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Regia Autonoma Monetaria Statului fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de Regia Autonoma Monetaria Statului de la acest client.


5. Garantia produselor

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu certificatul de autenticitate in original si copie de pe factura fiscala. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

Toate produsele sunt insotite de certificatul de autenticitate.


6. Dreptul de returnare a produselor cumparate

Clientul poate denunta unilateral contractul (achizitia online) fara penalitati si fara a invoca un motiv anume in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor, cf. ord. 130/2000 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta, numai in scris, si poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 14 zile calendaristice.

La solicitarea returului este necesara predarea produsului in ambalajul original, impreuna cu certificatul de autenticitate in original, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie. Returnarea produselor nu implica nicio taxa suplimentara. Regia Autonoma Monetaria Statului va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 14 de zile calendaristice de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Legea prevede de asemenea si urmatoarele detalii: "Consumatorul nu poate denunta unilateral contractele de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid".


7. Comentariile utilizatorilor pe site-ul www.romanianmint.ro

Utilizatorii care acceseaza site-ul www.romanianmint.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. Regia Autonoma Monetaria Statului isi rezerva dreptul de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

Regia Autonoma Monetaria Statului nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la niciun fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de procesul de cumpare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii Regia Autonoma Monetaria Statului dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc, oriunde.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.


8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare

Site-ul www.romanianmint.ro este gazduit de serverele unei terte firme. Regia Autonoma Monetaria Statului nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. Regia Autonoma Monetaria Statului nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute din cauza folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.romanianmint.ro. Regia Autonoma Monetaria Statului nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.romanianmint.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.


9. Politica de confidentialitate

Regia Autonoma Monetaria Statului garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre Regia Autonoma Monetaria Statului pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre Regia Autonoma Monetaria Statului nu implica obligativate din partea utilizatorilor, iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa contact@monetariastatului.ro, sau prin posta la adresa: Bucureşti, Str. Fabrica de Chibrituri, Nr. 30, Sector 5.

Regia Autonoma Monetaria Statului se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul www.romanianmint.ro, sunt transmise pe cale electronica, Regia Autonoma Monetaria Statului nu poate fi facuta raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, Regia Autonoma Monetaria Statului va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

Informatiile furnizate catre Regia Autonoma Monetaria Statului sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului Regiei Autonome Monetaria Statului, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. Regia Autonoma Monetaria Statului nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Regia Autonoma Monetaria Statului certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare.

Regia Autonoma Monetaria Statului nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. Regia Autonoma Monetaria Statului nu poate fi facuta raspunzatoare in niciun fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de www.romanianmint.ro in scopul precizat in prezentul document. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.romanianmint.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.romanianmint.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.


10. Dispozitii finale


Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe www.romanianmint.ro si care nu este deja tratata de niciun articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

In situatia in care problema intampinata nu este rezolvata intr-un timp rezonabil (in cadrul perioadei maxime de de 30 de zile), sau intr-un mod satisfacator, va rugam sa va adresati pentru o conciliere amiabila la adresa de email contact@monetariastatului.ro.

In cazul in care nu s-a reusit rezolvarea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului www.romanianmint.ro, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Regia Autonoma Monetaria Statului fata de orice client este valoarea sumei incasate de Regia Autonoma Monetaria Statului de la acest client.

De asemenea ne rezervam dreptul de a anula orice comanda in cazul in care destinatarul nu raspunde la numarul de contact furnizat in comanda in decurs de 2 zile lucratoare, sau in cazul in care nu se gaseste la adresa si data confirmata anterior livrarii.